Astazi in Brazilia este zi de sarbatoare nationala.

Republica Federativa a Braziliei, cea mai influenta tara din America de Sud, sarbatoreste la 7 septembrie ziua nationala, aniversand proclamarea independentei, in 1822.

Brazilia a fost descoperita la 22 aprilie 1500, de amiralul portughez Pedro Alvares Cabral. Numele viitoarei tari provine de la pau-brasil, o esenta de lemn, din care bastinasii extrageau o vopsea rosie. Teritoriul ramane colonie a Portugaliei pana la proclamarea ca imperiu independent in 1822, si devine republica in 1889.

Cea mai simpla reteta de trufe de ciocolata vine din America de Sud si se prepara rapid, cu doar 3 ingrediente: lapte concentrat, ciocolata si unt.

Numele ei vine de la faptul c-a fost servita cu abundenta in timpul celor 2 campanii electorale la prezidentie ale brigadierului Eduardo Gomes. Campaniile au fost pierdute, dar celebra bomboana a supravietuit.https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/brigadeiro-bomboane-trufe-cu-ciocolata.htmlIntr-o oala amestecati laptele condensat cu 25 g de unt si cacaua.

Amestecati la foc potrivit timp de 10 minute pana cand amestecul se ingroasa si vedem fundul oalei cand amestecam cu lingura.

Varsati intr-o farfurie adanca, lasati sa se raceasca si dati la frigider 1 ora.

Ungeti mainile cu un pic de unt, luati cu o lingurita din amestecul racit si formati bile.

Treceti fiecare bila in decorul dorit si depuneti-le in hartii speciale pentru bomboane.

Puneti bomboanele la rece si scoateti-le inainte de a servi.