Pentru ca am dorit sa-i rasfat pe ai mei cu ceva deosebit, am pregatit pui rumenit, cu garnitura de orez si mazare, apoi decorate cu trandafiri din mere in aluat foietaj. Ne-a placut tuturor foarte mult.

Se spala pieptii de pui si se taie in doua. Se asaza intr-o cratita cu putin ulei, se presara sare si se rumenesc bine. Din cand in cand, se adauga cate putina apa, ca sa se patrunda bine.

Pentru garnitura: intr-o craticioara, se pun mazarea, orezul, vegeta de casa, un praf de sare, vinul alb si apa. Cand sunt aproape fierte, se iau de pe foc, se adauga putin unt, se amesteca si se dau la cuptor la foc mediu, cam 5 minute.

Pentru trandafiri: se taie 6 rondele dintr-o foaie de aluat foietaj adusa la temperatura camerei. Se asaza intr-o tava pentru briose, iar peste ele se pun hartiute din hartie de copt cu putin orez crud, ca greutate, ca sa nu se umfle si mijlocul. Acestea se dau la cuptor la foc mediu, atat cat sa se faca usor aurii.

Apoi intr-o craticioara se pregateste un sirop mai slab: se pune apa cu zaharul si zeama de lamaie la fiert, iar cand fierbe, se stinge focul si se scufunda cam 2 minute merele spalate si taiate felii subtiri. Se scot repede pe o tava pregatita cu servete din hartie si se lasa la uscat.

Se scot rondelele de foietaj din cuptor, se presara putin pesmet, care va absorbi umezeala. Se modeleaza cu degetele feliile de mere astfel incat sa le dam forma de trandafirasi, se asaza peste rondelele din foietaj, iar la urma se presara putin zahar brun. Se mai dau la cuptor cam 5-7 minute, la foc mediu. Astfel, aluatul foietaj s-a copt cat trebuie si nu s-a inmuiat, iar merele s-au copt fara sa se flescaiasca.

Trandafirii din mere au fost deliciosi, acompaniind armonios puiul, iar legumele in unt si vin au fost foarte bune. Timp de pregatire: 30 minTimp de gatire: 1hPortii: 6Pofta Buna!Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/pui-cu-orez-mazare-si-trandafiri-din.htmlPentru ca merele si aluatul foietaj au timpi diferiti de gatire, am precopt aluatul, apoi am asezat feliile de mere cu grija pentru a le da forma de trandafiri si le-am mai dat la cuptor suficient cat sa se coaca merele si aluatul.