O reteta pe care o vedeam de ceva timp pe internet.

Iata a venit si ocazia s-o fac. Este o mancare simpla foare populara in Egipt si-n Orientul Mijlociu.

Puteti s-o faceti de post, este excelenta.https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/orez-cu-linte-si-pui-egipt.htmlCuratati ceapa si tocati-o marunt.

Puneti-o la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit, impreuna cu paprika, zaharul si curcuma.

Adaugati orezul si lintea, rumeniti-le impreuna, puneti Kub-ul de pui si acoperiti cu apa.

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 25 de minute.

Adaugati apa fiarta daca trebuie- am pus in total in jur de 900 ml.

Puneti stafidele cand mai raman 10 minute si patrunjelul tocat la sfarsit.

Pregatiti puiulCuratati usturoiul si tocati-l marunt.

Taiati puiul in bucatele.

Rumeniti carnea in uleiul incins intr-o tigaie.

Puneti sare, piper, curcuma si gatiti-o timp de 10 minute pe toate partile.

Serviti puiul cu garnitura orez-linte, decorati cu ceapa prajita, stafide, sos de curcuma etc.

Pofta Buna!