Gogosarii murati in otet sunt deliciosi. Aceasta reteta de muraturi este simpla de realizat si dureaza doar o jumatatea de ora.

Gogosarii murati in otet sunt deliciosi.

Se taie jumatati daca sunt mai mici sau sferturi daca sunt mai mari. Intr-un vas mare punem gogosarii, adaugam peste ei zaharul, sarea, otetul, foile de dafin, piperul boabe si mustarul boabe. Se lasa 24 de ore la macerat sa-si lase zeama. Din cand in cand mestecam in ei sa se topeasca zaharul. A doua zi se pun in borcane, se adauga peste ei zeama lasata, cu tot cu boabele de mustar si piper. Se pun deasupra ramurele de visin, curatate, apoi capacele si se depoziteaza in camara. Sunt deliciosi si crocanti, nu se inmoaie.

Gogosarii murati in otet sunt ideali la diferite mancaruri. Ideal pentru servirea acestor gogosari ar fi ideal:Platou servire marca Nuova R2S, 40cm diametru, din portelan prevazut cu manere de la Kitchen Shop.