Rapid, usor si foarte bun acest tort. Il fac foarte des, mai ales toamna cand sunt cele mai gustoase mere.

Nu este un tort festiv, dar a fost apreciat de fiecare data.

Prima data curatam merele de coaja, le taiem felii subtiri (eu am folosit robotul) si le amestecam cu zeama si coaja de la lamaie. Le lasam deoparte pana cand pregatim aluatul. Pentru aluat, amestecam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand fac spuma (eu am folosit robotul). Adaugam zaharul vanilat, untul topit, laptele, faina cernuta, praful de copt si se amesteca bine. Adaugam merele in aceasta copozitie si amestecam usor cu o spatula pana cand s-au incorporat perfect. Turnam compozitia intr-o forma rotunda de 22 cm unsa cu unt.(eu am folosit o forma de silicon si nu a mai fost nevoie sa o ung ) Se coace la 180 grade timp de 50-60 min. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se scoate din forma si se presara cu zahar pudra vanilat si scortisoara.