Ne plac foarte mult ciupercile, in general si le preparam in fel si chip. De aceasta data m-am gandit sa fac o ciorba cu legume si ciuperci champignon si a iesit un deliciu: o ciorbita buna, gustoasa si dulce, cu gustul placut al ingredientului favorit.

Din ingredientele de mai jos am facut o oala de 4 litri de ciorba.

Ciupercile se curata de pielite si de filamente, se spala in mai multe ape si se feliaza.

Se curata radacinoasele (morcovii, patrunjeii si telina) se spala, se taie marunt si se pun la fiert cu 3 litri de apa rece. Cand se aduna spuma deasupra, se culege si se arunca.

Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie fin si se calesc in ulei suficient si la foc mic, pana ce se inmoaie.

Ardeii se spala, se curata de cotoare si de seminte, se taie julienne si se calesc in tigaie, peste ceapa si usturoi.

Rosia se spala, se curata de seminte si se taie cubulete.

Cand ardeii s-au inmuiat, se adauga in tigaie ciupercile feliate si cubuletele de rosie si se calesc toate legumele usor, la foc mic si inabusit, pana ce se inmoaie si ciupercile.

Intre timp se curata cartofii, se spala bine si se taie cubulete.

Cand radacinoasele din oala sunt aproape fierte, se adauga si cartofii.

Se aleg, se spala, se zvanta si se taie fin frunzele de patrunjel.

Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga legumele sotate si se mai lasa ciorba pe foc inca 1-2 clocote.

Se condimenteaza cu sare si piper si dupa 2-3 minute se opreste focul de la aragaz, se presara patrunjelul tocat, se pune capacul pe oala si dupa 10-15 minute de odihna , ciorbita poate fi servita.

Nu prajiti tare ceapa si usturoiul, ca sa nu se arda si sa devina amare. Taiati cartofii in cubulete mici. Este bine ca ciupercile champignon sa fie curatate de filamente, mai ales cand sunt innegrite, ca sa nu schimbe culoarea ciorbei. Adaugati cartofii in oala, cand radacinoasele sunt aproape fierte. Legumele sotate se adauga in oala la sfarsit, cand celelalte legume sunt aproape fierte. Adaugati patrunjelul tocat dupa ce ati oprit ciorba din fiert. Inainte de servire, lasati ciorba sa se odihneasca timp de 10-15 minute.