Reteta romaneascaPentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga untul topit. Cand il folosim, nu trebuie sa fie fierbinte, ci caldut. Faina se cerne intr-un bol, se adauga un praf de sare, drojdia si laptele. Se framanta compozitia, iar cand se omogenizeaza, se adauga oul si coaja de lamaie+portocala. Se mai framanta 1-2 min, pana se obtine un aluat elastic. Daca aluatul este mai moale, se mai adauga treptat faina. Din aluat se formeaza o bila si se presara cu faina, apoi se lasa la crescut, acoperit cu un prosop, cel putin 30min, pana isi mareste volumul. Cand a crescut, se imparte in 4 bucati si se intinde subtire. Pentru umplutura, se amesteca toate ingredientele, apoi compozitia se tine in frigider, pana creste aluatul. Stafidele se hidrateaza in apa cu esenta de rom, apoi se pun peste restul de ingrediente. Aluatul se intinde dreptunghiular, apoi se taie in 4. In mijlocul fiecarui patrat se adauga umplutura cu branza. Se aduna colturile in forma de plic si se strang cu degetele, ca sa se lipeasca. Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa 30-40min, sa creasca. Cand au crescut, se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte, apoi se baga in cuptoul preincalzit, la 180 grade, pentru 30-40min. Se lasa la racit in cuptor, cu usa intredeschisa. Se servesc presarate cu zahar pudra.