,, Reteta romaneasca Bineinteles ca dupa bogatia meselor de sarbatori dorim si ceva ciorbita care sa mai spele. Bineinteles ca tranzitia nu este atat de usoara. Vrem sa aiba si gust bun si putina consistenta. Gustul l-am dat cu ceafa putin afumata si consistenta de galuscute cu faina alba.

Aceasta ciorba se prepara foarte rapid, chiar si in 20 minute, pentru ca nu contine radacinoase.

Curatati si spalati legumele.

Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul.

Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina.

Se adauga prazul verde feliat si se toarna deasupra 2 litrii de apa fierbinte.

Incalziti apa in fierbator pentru rapiditatea prepararii[ truc Jamie Oliver ].

Din trei oua preparati galuste. Puteti sa faceti si dintr-unul, noi suntem mare fani :D .

Fiecare ou se sparge separat pentru verificarea prospetimii.

Ouale se bat spuma si se amesteca cu faina alba in ploaie, putina sare si untul moale.

Untul ajuta galustele sa fie usor pufoase. Nu aveti unt il puteti inlocui cu aceiasi cantitate de untura sau ulei.

Cu o lingura trecuta prin apa puneti in zeama care fierbe mici galuste.

Lasati sa fiarba 5 minute. Dupa aceasta trageti oala de pe foc si puneti salata verde taiata fasii.

Imi place salata verde doar oparita . As vrea sa cred ca nu se pierd prea mullte vitamine daca o evit sa o fierb excesiv . Gustati si sarati daca este nevoie.

La servire se pune iaurt grecesc cate 2 linguri in fiecare farfurie [ acesta se omogenizeaza rapid].

Acriti suplimentar dupa dorinta cu zeama proaspata de lamaie.

Merge alaturi de ciorba de salata verde si o ceapa verde sau un ardei iute. Pofta buna !!!Aceasta ciorba se prepara foarte rapid, chiar si in 20 minute, pentru ca nu contine radacinoase.

Incalziti apa in fierbator pentru rapiditatea prepararii[ truc Jamie Oliver ].

Fiecare ou se sparge separat pentru verificarea prospetimii.

Untul ajuta galustele sa fie usor pufoase. Daca nu aveti unt, il puteti inlocui cu aceeasi cantitate de untura sau ulei.