Detalii Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao
Pentru ca mai aveam niste caramel condensat cu cacao si niste piscoturi duo, m-am gandit sa prepar aceasta minunata Prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao!Chiar a iesit o prajitura delicioasa, mai ales ca am adaugat si multa nuca, asa cum ii sta bine unei prajituri!Pentru blat, mai intai pornim cuptorul la 180 de grade. Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri, pentru a le folosi la crema. Presaram un praf de sare peste albusuri, apoi adaugam, treptat zaharul, pe care il transformam in zahar pudra. Se mixeaza mai bine bezeaua de albusuri daca zaharul este pudra. Dupa ce bezeaua devine ferma, scoatem mixerul si introducem o spatula. Incorporam mai intai galbenusurile, apoi uleiul si la final faina, adaugate treptat si amestecand usor cu miscari circulare, de jos in sus. Tapetam tava cu hartie de copt si intindem nuca maruntita pe toata baza ei. Taiem nuca mai marunt, pentru a se putea portiona prajitura frumos, la final. Peste nuca, intindem compozitia de blat, apoi asezam peste ea, pe doua randuri, piscoturile bicolore. Impingem piscoturile in aluat si le acoperim cu acesta, apoi coacem blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Lasam prajitura sa se tempereze 10 minute in tava, apoi o rasturnam pe un platou. Pentru sirop, punem apa cu zaharul pe foc si amestecam pana cand zaharul este topit. Stingem focul, lasam siropul sa se tempereze 5-6 minute si adaugam esenta. Amestecam intens si lasam siropul sa se raceasca complet, apoi insiropam cu el blatul de Prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao, racit.
Pentru crema, recam galbenusurile mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pudra, pana devin spumoase.
Le diluam cu putin lapte rece, adaugam amidonul, apoi restul de lapte si omogenizam compozitia.
Fierbem crema de galbenusuri cu amidon pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu in ea.
O acoperim cu folie si o dam la rece.
Cand este bine racita, o mixam si incorporam in ea caramelul condensat cu cacao si mascarponele.
Dam crema la rece pana cand si blatul este racit si insiropat. Portionam blatul deja insiropat si cu ajutorul unui posh cu dui, cream alveole din crema cu caramel condensat, deasupra fiecarei portii de prajitura.
Spor si pofta buna!