Detalii Cus cus cu legume
Ingrediente:
200 g cuscus,
1 ardei (am folosit 1/2 rosu,
1/2 galben),
un dovlecel,
1/2 dovlecel zucchini,
cateva rosii cherry,
2 cepe,
o lingurita amestec de legume,
2 linguri ulei,
sare roz de Himalaya,
piper,
patrunjel,
400ml apa
retete de post creativeIntr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se caleste ceapa, tocata marunt.
Se adauga ardeiul (taiat bastonase), dovleceii (cubulete), apoi rosiile cherry (taiate in 2 sau 4).
Separat, se pune apa la fiert cu o lingurita din amestecul de legume.
Legumele se lasa pe foc in jur de 10min, acoperite cu un capac, amestecand din cand in cand. Se adauga cate o lingura de apa, sa nu se prinda de tigaie, sare si piper.
Se adauga cuscus-ul si se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se adauga apa fiarta si se amesteca 2-3 minute.
Se stinge focul si se lasa acoperit cu un capac, in jur de 10min, apoi se poate servi.
Patrunjelul se poate pune in preparat sau se pune in momentul servirii.