Azi am serbat-o pe una dintre surorile mele (Sf. M. Mc. Hristina), pentru care am pregatit un tort cu blat de nuca si crema de cafea. Ieri am lucrat la multe decoratiuni marine, pe care si le dorea demult. A fost asa incantata de broscutele testoase! Este un tort care ar cuceri nu doar inimile copiilor, ci si pe cele ale adultilor!meniu copiiDecoratiunile se pregatesc cu o zi inainte: se modeleaza diverse forme de scoici, stelute, corali, testoase din pasta fondant, care se picteaza apoi cu coloranti alimentari. Se lasa la uscat peste noapte. Acestea se vor adauga pe tort doar in momentul servirii pentru ca la frigider fontantul se inmoaie usor si are loc transfer de culoare in contact cu frisca. Blatul: se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat indulcitorul, galbenusurile, apoi praful de copt, nuca macinata si faina. Se toarna in doua forme rotunde pregatite cu foaie de copt si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mic, aprox 30 de minute (sau pana trec testul scobitorii). Se lasa la racit. Siropul: se fierb pe foc mic apa impreuna cu zaharul si vinul de smochine (nu va faceti griji, pentru ca alcoolul se va evapora la fiert), aprox 10 minute, se da de pe foc si se lasa la racit. Crema de cafea: se bate cu mixerul crema mascarpone, se adauga frisca lichida, cafeaua pudra instant (ness) si cafeaua macinata si se mixeaza pana devine cremoasa. Montare: se taie fiecare blat in cate doua foi si se insiropeaza. Se umple tortul cu crema. Decor: se bate cu mixerul crema mascarpone, se adauga frisca lichida, mixand pana la omogenizare, avand grija sa ramana usor moale. Se dau deoparte cate 3 linguri din crema alba in 2 castroane, in care se adauga cateva picaturi de colorant alimentar verde, respectiv albastru, omogenizand. Se imbraca tortul in crema alba, apoi se creeaza marea pe jumatate din capacul tortului, se presara biscuiti macinati cu ajutorul unui facalet pe cealalta jumatate a tortului. Se deseneaza cu un pos un sirag de scoici pe lateral. Se da la rece pana la servire. Se adauga decoratiunile din fondant si litere din ciocolata (din comert sau facute in casa folosind sabloane). Observatie: din ingredientele date la blat mai sus, se obtine un tort de 20 cm diametru (inaltime 7 cm), cu 4 foi de blat, destul de mare si inalt, suficient pentru 16 persoane. Portii: 16Timp de pregatire decoratiuni: aprox 2 oreTimp de pregatire tort: 2h 30minTimp de coacere: 30 min Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/tort-cu-scoici.html