Pentru ca suntem in plin sezon estival si pentru ca unii prefer marea altii prefara muntele, m-am gandit sa vin cu acest preparat care combina pe ambele,Mare e monte. Preparat italian care este renumit in intreaga lume. Ingredientele de baza, ciuperci si fructe de mare care si -l defineste ca si denumire mare -fructele de mare si munte ciupercile din padurile muntilor.

Combinatia este perfecta. Se prepara rapid si usor. Va indemn sa-l incercati.

Punem intr-o oala mare apa cu sare pentru paste.

Separat, intr-o tigaie incapatoare calim usturoiul in cele 2 linguri de ulei de maslineAdaugam ciupercile si la foc mediu, lasam cam 6 minute sau pana se evapora lichidul pe care il va lasa.

Adaugam rosiile, lasam la foc iute 2 minute, apoi fructele de mare si o lingura rasa de patrunjel tocat, amestecam si lasam inca 2-3 minute.

Adaugam smantana si amestecam lasam sa dea cateva clocote.

Adaugam pastele fierte al dente. Lasam 3 minute amestecam, potrivim de sare si piper.

Se servesc imediat presaram cu parmezan si patrunjel proaspat. Sa aveti pofta!de preferat ciupercile sa fie de padure; daca nu aveti, se pot face si cu ciupercile gasite in comert Acest preparat se poate prepara si in perioada postului cand este dezlegare la peste. Puteti regla consistenta sosului folosind apa in care au fiert pastele.