Incalziti cuptorul la 350 de grade.

Se taie rosiile si ceapa in felii si se indeparteaza unele de seminte de tomate cu degetele. Scoateti semintele de la ardei si se taie in felii.

Puneti toate legumele, inclusiv usturoi, pe o foaie de copt, se stropesc cu ulei de masline, un praf generos de sare de mare si piper negru si se amesteca. Friptura timp de 40-45 de minute, sau pana cand legumele sunt fragede, se rumeneste usor si aproape la jumatate dimensiunea lor originala. Se scoate din cuptor si se pune deoparte.

Intr-o oala mare la foc mediu mediu-mare de caldura, se adauga legume bulion, pasta de tomate, usor drenat de vita de vie rosii coapte si legume prajite. Adaugati un alt varf de cutit de sare si piper, se amesteca si se aduce la fierbere scazut.

Se Reduce focul si se fierbe timp de 10 minute. Apoi, utilizati o imersiune blender, procesor de alimente sau blender pentru piure supa (lasa toata legume daca preferati mai mult textura).

Reveni la oala si se adauga 1/2 cana simplu lapte de migdale (si mai mult bulion, daca este prea gros pentru gustul tau). Puteti, de asemenea, sub crema sau lapte regulat.

Se fierbe timp de 5-10 minute mai mult pe termen mediu la mediu-scazut de caldura si se serveste cald.

Optional, garnituri: pesto de busuioc, oregano, patrunjel, ardei rosu prajita fulg, parmezan, busuioc, crutoane cu usturoi. Se va pastra in frigider pentru mai multe zile.