In castron de un mixer echipat cu atasament zbaturi, se adauga unt, ou, zahar brun, vanilie, si bate pe medii-viteza mare de ingrediente crema pana foarte de lumina si pufos, de la 4 la 5 minute. Opri, razuiti jos parti ale vasului, si se adauga ovaz, scortisoara (eu folosesc 1 lingura), bicarbonat de sodiu, optional sare, si bate sa includa, de aproximativ 1 minut. Se adauga faina si se bate sa includa, de aproximativ 30 de secunde. Nota privind faina - secretul acestor cookie-uri care stau groasa si cleioasa este painea de faina; desi toate-scop poate fi inlocuit, rezultatele vor fi superioare cu faina paine. Se adauga stafidele si se bate imediat sa includa. Se transfera amestecul-un container etans sau sa acopere vasul de amestecare cu plasticwrap si bagati la frigider aluatul pentru cel putin doua ore, pana la 5 zile. Nu se coace aceste cookie-uri cu aluatul care nu a fost corect refrigerata, deoarece se va raspandi. Incalziti cuptorul la 350F, linia o foaie de copt cu o Silpat Non-Stick de Copt Mat, pergament, sau prin pulverizare cu spray de gatit; pus deoparte. Folosind un mijlocii doua-inch cookie scoop forma aluat movile, care este de aproximativ doua linguri cu varf, sau 1.50-1.60 grame de greutate. Se pune aluatul pe foaia de copt, distantate la cel putin 2 cm in afara (maxim de 8 pe foaie). Se coace timp de 10-12 minute, sau pana cand marginile sunt stabilite si topuri au stabilit, chiar daca usor insuficient in centru, ca cookie-urile vor firma ca sa se raceasca. Un pic dificil de a judeca gradul de coacere, din cauza tuturor ovaz, dar sugerez capatul inferior al copt si gama de copt pentru 10 minute de moale si usor de mestecat cookie-uri. Pentru cookie-uri crocante, prelungi timpul de coacere de 1 pana la 2 minute, dar ai grija sa nu rascoace sau le va fi greu. Permite cookie-uri sa se raceasca pe foaia de copt timp de 5 minute inainte de a scoate. Magazin cookie-uri intr-un container etans la temperatura camerei timp de pana la 5 zile, sau in congelator timp de pana la 3 luni. Alternativ, unbaked aluat pot fi stocate intr-un container etans in frigider timp de pana la 5 zile, sau in congelator timp de pana la 3 luni, deci luati in considerare de copt doar cat mai multe cookie-urile dupa cum doriti si de a salva restul de aluat sa fie coapte in viitor, atunci cand se doreste.