Detalii La gratar cozonac cu Tequila Îmbibată de Ananas
Watch cum sa faci aceasta reteta. Se incalzeste un gaz grill la foc mediu-mare, sau prepara un mediu fierbinte foc intr-un gratar cu carbuni. Intr-o cratita mica, amestecati impreuna zahar brun, tequila si 1/4 cana de apa. Setati tava pe gratar (sau un arzator lateral pe foc mediu-mare) si se fierbe, amestecand, pana cand zaharul este dizolvat si amestecul ajunge la fierbere. Eliminati de la caldura si se lasa pana se raceste. Pune felii de ananas intr-un vas termorezistent si se toarna siropul racit peste ele, se clatina usor pentru a acoperi. Se lasa sa stea cel putin 5 minute si pana la 30 de minute. Bate smantana intr-un castron pentru a soft-etapa de varf. Bagati la frigider pana este gata de utilizare. Raspandirea unt pe ambele maluri ale fiecare kilogram felie de tort si gratar, intorcand o data, pana cand lumina aurie, aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Se scurge ananasul, rezervandu-si sirop, si gratar, intorcand o data, pana cand urmele de gratar apar, aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Pentru a asambla, loc fiecare kilogram felie de tort pe o farfurie de desert si de top cu 2 inele de ananas. Burnita un pic de tequila siropul peste fiecare farfurie, acoperiti cu frisca si garnisiti cu o crenguta de menta si niste menta tocata.