Detalii Plachie de peste-Reteta specifica Bucovinei
Ingrediente:
6 bucati de fil de salau,
4 cartofi potriviti,
2 morcovi,
1 patrunjel,
o telina,
2 cepe,
o caciulie de usturoi,
4 ardei copti,
300 g popinci fierte,
3 rosii,
100 g faina de grau,
sare,
piper,
delicat,
400 g smantana buna,
300 g unt si un pahar de vin alb,
patrunjel ori frunze de telina de decor
Plachia de peste este o reteta specifica Bucovinei si este o mancare cu peste delicioasa. Pestele se spala, se sareaza, se stropeste cu putin otet.
Plachia de peste este o reteta specifica Bucovinei si este o mancare cu peste delicioasa. Pestele se spala, se sareaza, se stropeste cu putin otet si se lasa sa stea timp de o ora, dupa care se clateste, se scurge de apa si se da prin faina de grau, apoi se prajeste in unt pe ambele parti. Lasam pestele deoparte si pe rand calim in unt si zarzavaturile cartofii, morcovul, patrunjelul, telina, ceapa, ardeii si popincile. Asezam in tava - unt, zarzavat, peste, zarzavat, popinci, usturoi, ardei, condimente, iar deasupra asezam felii de rosii. Se da la cuptorul incins timp de 30 de minute, apoi se scoate, dupa care adaugam smantana si mai dam la cuptor timp de 10 minute.
Plachia de peste se decoreaza cu verdeata.