Clisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai intai un foc in aer liber, se pregateste frumos imprejmuit, adica vatra, pentru a nu se da foc la miriste, padure, sau ce verdeata mai e prin preajma.

Clisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai intai un foc in aer liber, se pregateste frumos imprejmuit, adica vatra, pentru a nu se da foc la miriste, padure, sau ce verdeata mai e prin preajma.

Slanina se cresteaza in citeva locuri pana aproape de sorici si apoi se infinge bine in batul lung si ascutit. Batul il veti gasi, cu siguranta, in natura.

Cand focul e gata incins se pune slanina la foc, invartind betele din cand in cand pentru a se rumeni frumos. Cand slanina pusa pe foc incepe a se rumeni si a picura, se ia de pe foc si se picura cu atentie peste felia de paine putin, dupa care se pun iar pe foc. Separat de zdrobeste ceapa cu pumnul si se iau bucatele din ea pe care le vom pune pe cate o felie de paine. Se ia apoi slanina de pe foc si se picura peste ceapa pusa pe paine. Se repeta operatiunea descrisa pana cand slanina prajita e numai bine rumenita si picurata.

Se serveste calda, la fata locului, direct langa foc si se drege cu cate un pahar de palinca.

Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.