Pentru Salata Olivier pieptul de pui se fierbe, dupa care se taie cubulete. La fel si cartofii, se fierb in coaja, se curata si se dau pe razatoarea mare.

Pentru Salata Olivier pieptul de pui se fierbe, dupa care se taie cubulete. La fel si cartofii, se fierb in coaja, se curata si se dau pe razatoarea mare. Castravetii murati se taie cubulete mici, iar mararul se toaca marunt. Toate aceste ingrediente se amesteca intr-o salatiera. Sosul pentru salata se face asa: se amesteca maioneza (cumparata sau facuta in casa) cu iaurtul, mustarul, sarea(dupa gust) si usturoiul pisat. Se combina sosul cu salata si pregatim patul verde (din salata verde), dupa care asezam salata peste (o montam exact ca pe salata beouf). Incepem sa ornam Salata Olivier... Eu am ornat asa: ouale fierte le-am taiat felii rotunde si le-am asezat pe margine in cerc si am pus deasupra lor cate o felie de maslina. Am mai taiat felii rotunde de rosii si le-am aranjat in mijloc tot in cerc impreuna cu firicele de marar.