Pentru porumbel umplut cu garnitura de cartofi porumbeii curatati se pun la fiert 40 de minute. Cei sase cartofi se curata, se taie in felii mai groase.

Pentru porumbel umplut cu garnitura de cartofi porumbeii curatati se pun la fiert 40 de minute. Cei sase cartofi se curata, se taie in felii mai groase, se pune in apa si se lasa deoparte, ouale, painea, sarea, piperul, boiaua se amesteca bine, se taie marunt patrunjelul si ceapa verde, morcovul si usturoiul se razuieste marunt. Se adauga langa amestevul cu ou (sare, piper si usturoi se pune dupa gust).

Dupa 40 de min se scot (cu grija) porumbeii de la fiert, se pun intr-o tava si se umple cu amestecul scris mai sus. Cartofiitaiati felii se pune roata langa porumbeii gata umpluti. Pe astea se pune o lingura de untura si se pune la cuptor inca 30 de min.

Pe o farfurie patrata se pune un blat (mare) de salata verde, pe ea se aseaza un porumbel si langa se pun cartofii. Separat intr-un bol se pune muraturi (preferabil de casa). Porumbelul umplut cu garnitura de cartofi se serveste cald.