Se amesteca bine oul cu zaharul si ricotta /urda, bicarbonatul stins in zeama de lamaie,praful vanilat si coaja rasa de lamaie. Daca va place mai dulce,puneti in plus alte linguri de zahar. Cand a devenit totul omogen, adaugam faina. V-a rezulta un aluat destul de moale dar nicio problema, asa trebuie. Se infarineaza bine mainile si luam putin din compozitie, formand bile de marime medie ; mi-au iesit 9 bucati. Se turtesc iar in centru le strivim, pana se face o gaura. Prajim papanasii in ulei bine incalzit,ii scurgem de grasime pe hartie de bucatarie absorbanta.

Reteta de preparare a papanasilorSe amesteca bine oul cu zaharul si ricotta /urda, bicarbonatul stins in zeama de lamaie,praful vanilat si coaja rasa de lamaie. Daca va place mai dulce,puneti in plus alte linguri de zahar. Cand a devenit totul omogen, adaugam faina. V-a rezulta un aluat destul de moale dar nicio problema, asa trebuie. Se infarineaza bine mainile si luam putin din compozitie, formand bile de marime medie ; mi-au iesit 9 bucati. Se turtesc iar in centru le strivim, pana se face o gaura. Prajim papanasii in ulei bine incalzit,ii scurgem de grasime pe hartie de bucatarie absorbanta. Servim asa calzi, simpli pudrati cu zahar sau cu dulceata, smantana, topping cu diverse gusturi....cu ce vreti voi. Ies buni si incalziti la cuptorul cu microunde.