Pentru ciorba de burta cu carne de vaca si smantana intr-o oala de presiune mare puneti la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata. Este o ciorba de burta delicioasa si hranitoare.

Pentru ciorba de burta cu carne de vaca si smantana intr-o oala de presiune mare puneti la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5-6 litri de apa si o lingura de sare. Lasati sa fiarba 1-5 ore. In acest timp, separati galbenusurile de la 4 oua si amestecati-le cu smantana, batindu-le bine. Striviti usturoiul ca la mujdei. Scoateti burta si taiati-o suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime. Scoateti oasele si faramitati carnea de pe ele. Morcovii, fie ii striviti ca la sote fie ii taiati felii. Ceapa o aruncati. Reintroduceti in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smantana batuta cu oua ( aceasta turnati-o incet si amestecati mereu, ca se formeaza zdrente ). Adaugati zeama de lamaie sau otet dupa gust.

Ciorba de burta cu carne de vaca se serveste fierbinte. Nu uitati insa sa aveti ardei iuti ca va pomeniti cu ciorba pe masa si fara ardei... nenorocire mare.