Prajitura cu branza si visine este potrivita si pentru copii. Este o reteta de prajitura delicioasa, mai ales daca alegeti sa o preparati cu visine proaspete.

Pentru a prepara aluatul de prajitura: Mixam untul moale cu zaharul pudra intr-un bol, adaugam oul, adaugam faina, zaharul vanilat si amestecam bine. Formam o bila de aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider cca 30 minute. UMPLUTURA-ouale le mixam cu zaharul pana se topeste, se adauga branza si continuuam mixarea pana devine o crema (putem sa folosim si blender de mana) adaugam faina si coaja de lamaie si amestecam. Coca o scoatem de la frigider si o intindem intr-o foaie pe masa infainata. Rulam pe sucitor si se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt doar la baza, se niveleaza marginile, se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul incalzit 5 minute Scoatem tava se toarna 1/2 din crema, adaugam visinile si restul de crema, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor 20 minute la foc mediu spre mic, apoi se scoate folia si se lasa pana se rumeneste deasupra si pe margini. Prajitura cu branza si visine se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar pudra.