Cotletul de porc marinat este o friptura clasica dar mereu la fel de gustoasa si apreciata de toata lumea.

Mai intai se prepara marinata in care se tine carnea inainte de a fi fripta(2-4 ore);Se toaca marunt usturoiul, cimbrul, ardeiul iute.

Se zdrobeste apoi usturoiul si se freaca cu sare, se adauga pe rand ardeiul iute tocat, boiaua, chili, cimbrul, telina, sarea, piperul, amestecandu-se bine;Se pune uleiul putin cate putin, frecandu-se continuu;La final se stoarce lamaia;In acest bait(o nebunie!) se pune carnea la marinat intre 2 si patru ore, in punga sau in vas acoperit cu tipla;Se frige apoi si se serveste cu piureul frantuzesc (dar merge cu orice garnitura/salata dorim).

La piure se fierb cartofii normal, se piseaza bine pana se omogenizeaza, se adauga untul cubulete, apoi oul intreg si apoi cele patru galbenusuri incorporate pe rand (ca la eclere).

Se pun cu sponul in tava, se presara cu ardeiul iute macinat;Se coc la cuptor preincalzit pe hartie cerata, eu ramasesem in pana si am apelat la hartia de briose;Se tin la cuptor 8-10 minute la 200 grade;Cotletul de porc marinat se serveste cu piure de cartofi la cuptor si salata dupa preferinta.

Reteta de cotlet de porc marinat a fost propusa de geladumi pe forumul retete.