Prajitura cu capsuni este o reteta de prajitura de casa simpla, delicioasa si aromata, perfecta primavara cand avem din plin capsuni proaspeti.

Pentru ca este sezonul capsunilor, cele mai iubite fructe de padure, care au si cel mai incantator gust, va propun o reteta de prajitura delicioasa care ar arata excelent pe o farfurie din portelan delicat, preferata mea de la Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/zambila/632-farfurie-desert-zambila.html Imparte cantitatea de capsuni in doua. Jumatate de kilogram pune-le la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere, esenta de rom si 4 linguri de zahar, pentru a prepara sosul de capsuni. Lasa-le la fiert pana ce sosul scade si paseaza capsunile cu o furculita sau in blender, in functie de preferinte. Restul de capsuni taie-le in bucati mici, pune peste ele 2 linguri de zahar si lasa-le deoparte. Intre timp prepara blatul pentru prajitura. Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, pune peste ele restul de 2 linguri de zahar. Separat freaca galbenusurile cu ulei si sare. Adauga esenta de vanilie si amesteca bine. Pune galbenusurile peste albusuri, pune zeama pe care au lasat-o capsunile peste care ai pus zahar, amesteca bine, apoi incepe sa adaugi faina, cate o lingura, pana ce compozitia capata consistenta unei smantani mai groase. Poti folosi un tel, mixer sau un robot. Incinge cuptorul. Pune amestecul intr-o tava. Adauga in el capsunile, pe toata suprafata lui. Pune tava la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade Celsius, apoi pentru inca 10-15 minute la 180 de grade Celsius. verifica daca prajitura este gata introducand in ea o scobitoare. Daca pe scobitoare nu se lipeste nimic, este timpul sa opresti cuptorul.

Serveste prajitura de capsuni cu sosul de capsuni peste, alaturi de o limonada rece, si admirand frumusetea unui buchet de flori.