Pizza de casa cu blat subtire este reteta perfecta pentru pizza, atunci cand vrei sa o prepari tu. Afla secretele blatului subtire de pizza.

De cand am descoperit aceasta reteta de blat de pizza i-am ramas fidel, pentru ca logic, imi plac blaturile subtiri. Vasul meu are si masurile americane, asa ca nu stiu sa va spun in grame, dar ati prins ideea, la 3 masuri faina, 1,5 masuri apa. Drojdia se pune impreuna cu lingura de miere si 3 linguri apa calduta la diszolvat pana se umfla. Faina cernuta impreuna cu sarea se pune intr-un bol. Se adauga drojdia in mijloc, uleiul de masline si apa si incepe sa se amestece incet. Cand aluatul s-a legat se trnasfera pe o suprafata infainata din belsug si incepe a se framanta vreo 5 minute pana cand aluatul este lucios dar nelipicios, daca il apesi cu degetul revine la forma initiala. Se pune intr-un bol uns cu ulei de masline la crescut pana isi dubleaza volumul, aprox 40 de minute. Apoi se ia si se trage cu mainile de toate capetele (in cerc) se aduna laturile dedesubt si se apasa - ca sa scoatem aerul din aluat, dupa care il intindem - eu folosesc mereu tava de la cuptor. In acest moment incingem cuptorul undeva la 175 de grade. Ungem suprafata blatului cu sos de rosii - nu bulion, rupem mozzarella si o asezam uniform, apoi aranjam si restul ingredientelor, ceapa taiata felii da o aroma nemaipomenita. Dati la cuptor pentru 25 de minute si gata, aveti cea mai buna pizza servita in casa.

Serviti pizza de casa cu blat subtire cu voie buna, alaturi de prieteni sau familie.