Chec din dovleac este o reteta de chec de toamna. Checul cu dovleac este pufos, simplu de facut, perfect langa o cana cu ceai.

Taiem dovleacul in felii si il punem in tava de cuptor tapetata cu hartie pentru copt . Il coacem in cuptorul preincalzit la 200 C si il lasam aproximativ o ora pana se inmoaie bine de tot (faceti proba cu o furculita, daca intra usor atunci este copt). Il scoatem din cuptor si dupa ce se raceste putin, extragem pulpa si o pasam pana cand obtinem un piure fin. Amestecam oul cu zaharul pana cand zaharul este perfect inglobat. Adaugam untul topit si racit, piureul de dovleac rece, un varf de sare si vanilia. Cernem faina amestecata cu praful de copt si o adaugam aluatului in 3 transe. Adaugam si laptele si amestecam foarte bine. Punem aluatul in forma tapetata cu unt si faina, ii nivelam cu grija suprafata si il coacem in cuptorul preincalzit la 170 C pentru 45-50 minute. Inainte de a-l scoate din cuptor, il intepam cu o scobitoare. Daca iese curata, checul este gata, daca iese un pic umeda, il mai coacem pt cca 5 minute. 2 functii ale noului Philips Multicooker care ma incanta ar fi: cronometrul pentru presetare de pana la 24 de ore, care iti permite sa petreci timp cu cei dragi, in timp ce Multicooker gateste pentru tine si valva ajustabila pentru controlul presiunii,cu ajutorul careia ingredientele isi pastreaza valorile nutritive.

Servim checul de dovleac cand se raceste putin, pudrat cu zahar.