Detalii Supa de pui cu galuste
Supa de pui cu galuste este o supa ce este potrivita oricand. Supa de pui este benefica si in tratarea racelilor dar si ca sa ne incalzim in zilele reci.
Se pune carnea de pui la fiert, iar cand incepe sa fiarba se inlatura spuma. Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mici. Cartofii se curata, se spala si taie in patru. Dupa ce am inlaturat spuma de la carne se adauga si legumele tocate, jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba 30 minute. Apoi se adauga si cartofii. Intre timp preparam galustele de gris astfel: mixati bine 2 albusuri, incorporati apoi galbenusurile si adaugati 7 - 8 linguri cu gris, o lingura cu ulei, amestecand cu lingura de lemn si lasati compozitia deoparte vreo 2 -3 minute. Cand treceti cu furculita prin amestec, sa ramane urme care sa se stearga rapid. Dupa 2 - 3 minute (nu lasati mai mult timp ca se intareste compozitia si galustele devin foarte tari), luati vasul de pe foc, umeziti o lingura, luati putin din compozitie si lasati galusca sa pice in supa. Daca nu se destrama galusca insemna ca aceasta compozitie e legata, altfel mai completati cu putin gris. Dupa ce le-ati format pe toate, turnati o cana cu apa rece peste ele. Repuneti vasul pe foc potrivit si lasati-le sa fiarba vreo 10-15 minute, incercand pe la jumatatea timpului sa le intoarceti cu lingura pe cealalta parte. Potriviti de sare (daca mai e nevoie) si piper. Patrunjelul si leusteanul spalat se toaca marunt si se adauga peste supa . Lasam sa dea inca un clocot si supa este gata. Pofta buna! Cu ajutorul functiilor Boil si Off/Keep Warm ale noului Philips Multicooker se poate prepara Supa de pui cu galuste pastrandu-se calda pana in momentul servirii! Se pune in farfurie si se serveste supa de pui cu galuste cu patrunjel tocat deasupra.