Detalii Tarta tatin
Pregatim un aluat rapid din 150 g faina, 75 g unt 50 g zahar, sare si galbenusul. Facem o mingiuca o acoperim cu pelicula si o lasam cca o ora. Se taie merele in sferturi (eu nu am facut asa dar am ajuns la concluzia ca e mai bine) si se stropesc cu lamaie. In tava punem 150 g zahar, o lingura de apa si punem pe foc la caramelizat, adaugam merele si untul (50 g) si lasam pe foc cca 15 minute, avem grija sa aranjam frumos merele dat fiind ca ele vor fi fatza prajiturii noastre. Lasam merele la racit si intindem aluatul il punem peste merele racite gaurim cu varful unui cutit(cam 4 gaurele) si dam la cuptor 25-30 minute, mai lasam sa se raceasca 15 minute dupa care punem o farfurie peste tava si rasturnam tartaPregatim un aluat rapid din 150 g faina, 75 g unt 50 g zahar, sare si galbenusul. Facem o mingiuca o acoperim cu pelicula si o lasam cca o ora. Se taie merele in sferturi (eu nu am facut asa dar am ajuns la concluzia ca e mai bine) si se stropesc cu lamaie. In tava punem 150 g zahar, o lingura de apa si punem pe foc la caramelizat, adaugam merele si untul (50 g) si lasam pe foc cca 15 minute, avem grija sa aranjam frumos merele dat fiind ca ele vor fi fatza prajiturii noastre. Lasam merele la racit si intindem aluatul il punem peste merele racite gaurim cu varful unui cutit(cam 4 gaurele) si dam la cuptor 25-30 minute, mai lasam sa se raceasca 15 minute dupa care punem o farfurie peste tava si rasturnam tartaE buna calduta cu un glob de inghetata de vanilie ... dar merge si fara ca sa nu ne ingrasam prea tare!