Pentru o masa rapida si gustoasa, am alaturat doua ingrediente pe care le iubim, quinoa si broccoli ...ce a iesit? Pai, o bunatate...altfel se putea?:)Pentru o masa rapida si gustoasa, am alaturat doua ingrediente pe care le iubim...ce a iesit? Pai, o bunatate...altfel se putea?:)Inainte de a va prezenta reteta, va spun ca se poate consuma atat cald, cat si rece, ca atare, sau ca garnitura...noi am servit asa cum este, ca fel principal, si tare bine am facut!Mod de preparare: Se spala quinoa in 4-5 ape, deoarece pelicula care acopera bobitele are un gust amarui( daca este foarte bine spalata, quinoa are un gust usor asemanator cu cel de nuca). Se pune la fiert, impreuna cu 2 cesti de apa. Se fierbe la foc mic aprox. 15 minute, apoi se acopera vasul si se lasa deoparte inca 10 minute, timp in care quinoa absoarbe restul de apa si devine mai pufoasa. Dupa ce quinoa a absorbit apa, aceasta se toarna intr-un bol mai incapator.

Intre timp, broccoli se apala cu apa rece, se desfac buchetelele si se pun la fiert in abur pentru 10 minute (aparatul de gatit cu aburi este foarte util; daca nu aveti un astfel de aparat, broccoli se fierbe in apa clocotita si usor sarata timp de 5-7 minute). Se scot buchetelele de broccoli de la fiert si imediat se plonjeaza intr-un castron plin cu apa rece cu gheata (acest procedeu asigura pastrarea culorii verzi naturale a legumei). Se scurg bine intr-o sita, dupa care se adauga in bolul cu quinoa.

Se toaca mararul, se adauga si acela in bol, se toarna lingura de ulei de masline, se amesteca totul bine, cu ajutorul unei spatule, se potriveste de sare si piper, dupa care se poate servi. Pofta buna!Extra sfat: pentru o aroma mai intensa, se poate adauga si putin praf de chilli, eventual si alte ierburi proaspete.

Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!Se serveste cald.