Cozonac Panettone este o reteta de cozonac pufos, delicios, un cozonac potrivit pentru orice sarbatoare. Aroma panettone-ului este inconfundabila, si poate fi un delicios cadou de Craciun.

Preparare aluat: Laptele cu zaharul si cu margarina se incalzesc pana cand acestea din urma se topesc in lapte. Cand compozitia este doar calduta, se adauga drojdia faramitata. Faina se cerne in castron, se framanta timp de 2-3 minute impreuna cu migdalele, ouale si cu amestecul cu drojdie. Se lasa acoperita, la loc cald timp de cca. 20 minute pentru dospire. Preparare glazura de migdale: Se pun in tigaie margarina, mierea, zaharul si migdalele, se prajesc timp de 3-4 minute pana la culoarea brun deschisa. Dupa aceasta se aseaza intr-o forma de cozonac unsa cu margarina si tapetata cu faina si se netezeste. Asamblare: Aluatul se intinde pe planseta presarata cu faina (pusa deoparte la framantarea aluatului) la o dimensiune de cca. 20 x 40 cm, se unge cu 30 de grame de margarina topita. Se amesteca zaharul cu scortisoara, si se presara pe aluat, dupa care se pune pe compozitia cu miere si migdale. Se lasa sa se dospeasca acoperite inca 30 de minute, In final se coace in cuptor preincalzit timp de 30 minute. Philips Multicooker este creat astfel incat alimentele gatite sa isi pastreze gustul si aroma pentru ca este dotat cu valva ajustabila pentru controlul presiunii si sistem de gatire computerizat. Datorita sistemului de incalzire 3D si a vasului gros de 2 mm, caldura este distribuita uniform astfel incat sa ai parte de mancare cu gust excelent.

Cozonacul Panettone se serveste rece! Ambalat de sarbatoare poate fi un cadou de Craciun delicios!