Prajitura in doua culori cu ananas si ciocolata este o reteta de prajitura deosebita, o prajitura delicioasa cu crema si fructe.

Prajitura in doua culori cu ananas si glazura de ciocolata este un desert foarte usor de preparat si foarte delicios. Blatul in doua culori se pregateste foarte simplu, iar textura maronie de cacao se imbina perfect cu cea alba. Anansul este fructul cel mai de pret in prajituri, alaturi de banane, dar cel mentionat inainte isi schimba culoarea mai greu. Ananasul si banana combinat cu ciocolata este ceva de neinlocuit. Am numit-o prajitura in doua culori cu ananas si ciocolata, datorita blatului care re prepara din trei miscari, iar in mijloc se poate observa blatul alb de grosime mai mare, intre doua foi de blat maro. Mod de preparare Intr-un bol inalt se sparg oualele si se bate adaugand zaharul, pana obtineti o spuma alba. Adaugati la ouale batute faina, uleiul, praful de copt, laptele si zaharul vanilat, dupa care se amesteca bine pana la un amestec uniform. Aluatul se imparte in doua parti egale si la o parte se adauga cacao si se amesteca. Intr-o tava unsa si presarata cu faina, se intinde aproximativ 2 cm din amestecul cu cacao. Apoi se pune peste el amestecul de vanilie (cealalta parte) si in final tot amestecul ramas de cacao. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 45 de minute. Dupa coacere lasati prajitura sa se raceasca. Se curata ananasul si se taie in bucati subtiri. Topiti ciocolata intr-o baie de apa si se adauga ulei foarte suor. Prajitura se acopera cu ananas, se toarna ciocolata pe partea de sus si se pune in frigider pentru 20-30 de minute. Reteta de prajitura oferita de http://bewoman.roPrajitura in doua culori cu ananas si ciocolata se serveste presarata cu nuca de cocos sau optional cu fistic.