Supa de ardei umpluti este o alternativa delicioasa la reteta clasica de ardei umpluti in sos de rosii. Supa cu ardei umpluti este minunata si odata ce o incercati cu siguranta o s-o repetati.

Ardeii se curata de cotoare, nervuri si seminte, apoi se spala bine si se pun la scurs cu gaura in jos.

Am tocat in robot carnea de porc, apoi am scos-o si am tocat morcovul impreuna cu ceapa pentru umplutura ( am tocat mai mult, mai aveam nevoie si pentru altceva).

Am tocat marunt, cu un cutit, jumatatea de ardie gras si rosia, apoi am tocat patrunjelul.

Am amestecat toate ingredientele pentru umplutura, astfel tocate, am adaugat sare si piper .

Pentru cine prefera, ceapa morcovul si orezul de pot cali inainte de a fi amestecate in compozitie, eu incerc sa evit prajelile.

Am umplut ardeii, avand grija sa nu indes prea multa carne,in felul acesta orezul are loc sa se umfle la fiert fara sa iasa din ardei, iar umplutura nu se intareste. Am pus ardeilor cate un capacel decupat din coaja unei rosii mai mari.

In oala in care urma sa ferb ardeii am pus la calit o ceapa, am adaugat morcovul ras, apoi am adaugat 3 linguri de faina si apoi am stins cu un pahar mare de apa. Am asezat ardeii in oala, si am adaugat apa pana cand i-am acoperit. am pus sare si o lingurita de zahar si am lasat sa fiarba acoperit pana cand ardeii s-au inmuiat bine. Am adaugat apoi sucul de rosii si am mai fiert 10 minute. La sfarsit am adaugat patrunjel tocat, am luat de pe foc si am acoperit cu un capac.

Am incercat si cu smantana si fara, a fost bun in ambele feluri. Reteta de supa de ardei umpluti a fost propusa de Narnia pe forum culinar.

Serviti supa de ardei umpluti calda, alaturi de smantana.