Dulceata de capsuni reteta. Am vrut o dulceata in care fructele sa ramana intregi iar pentru ca fructele de capsuni sunt foarte delicate am ales varianta aceasta cu gelfix in care fierberea este de cateva minute.

Si mai mult decat atata nu am folosit pentru amestecare lingura.

Am amestecat rotind stanga-dreapta vasul in care am confectionat dulceata. Sper sa va placa ca noua ne-a placut tare mult.

Dar stiti voi cum este.....gusturi si gusturi.

Indepartam coditele. Spalam fructele si le punem intr.un vas.

Eu am folosit o oala cu fund dublu. Si inca ceva .....nu am taiat fructele,le-am lasat intregi.(Ale mele nu au fost foarte mari.

In cazul in care sunt mari se pot taia) Stropim capsunii cu zeama de lamaie. Gelfixul se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se adauga peste fructe. Taiem lamaia feliute si o adugam in vasul cu fructe. Amestecam,asa cum am spus mai sus. Dam la foc moderat pana se ajunge la fierbere. Avem grija sa amestecam prin rotiri stanga/dreapta ale vasului. Adaugam restul de zahar. Amestecam usor si din momentul in care ajunge la fierbere mai lasam 4-5 min.,timp in care spumam. Tragem de pe foc si turnam dulceata calda in borcane bine uscate. Capacim borcanele. Aseazam borcanele intr-o tava(cu capacul in sus) si le acoperim cu o patura groasa.

Dupa ce se racesc (a doua zi) se indeparteaza patura,se eticheteaza borcanele si se aseaza in camara,la rece. #Pentru a verifica daca dulceata se intareste,inainte de a o turna in borcane,se toarna cateva picaturi pe o farfurie.

Dupa racire,duceata trebuie sa se intareasca. Pofta buna!