Dude sau agude,mancam cand eram copii acum le prindem aroma in borcane si pentru iarna,pregataind o delicioasa dulceata pentru prajituri! Pentru concurs,,toamna se numara borcanele1.

Se curata dudele de codite apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare,unde se lasa sa se scurga bine de apa 2.

Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul apoi se adauga dudele si se fierbe la foc domol,cca.45 minute,spumand cu o spumiera cu ochiuri mici si dese.

Prin fierbere dudele lasa seminte care pot fi adunate usor odata cu spuma.

La sfarsit se adauga si lamaia feliata,se fierbe inca 10-15 minute,la foc domol,apoi se depoziteaza fierbinte,in borcane curate si uscate,etanse.

Se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa sa se raceasca in voie apoi se depoziteaza in debarale racoroase sau se tine in frigider.

Cu aceasta minunata dulceata putem prepara o tarta delicioasa sau la decorarea diferitelor prajituri.