Imi place foarte mult placinta cu branza, fie dulce, fie sarata, asa ca mananc frecvent. Insa am incercat sa fac o varianta putin mai dietetica, eliminand blatul. Este delicioasa.- Puneti stafidele la inmuitat in apa calda cu rom; - Amestecati bine branza de vaci cu laptele, pentru a capata o consistenta mai moale; - Separati albusurile de galbenusuri in doua boluri; - Bateti galbenusurile cu un praf de sare, iar albusurile cu zaharul, pana devinde o spuma tare; - Adaugati stafidele inmuiate si scurse peste amestecul de branza, amestecati bine, apoi adaugati galbenusurile si mixati; - Acum puteti adauga romul, untul topit si lingura de gris si mixati pana devine omogen; - Apoi adaugati albusurile, amestecand incet cu o spatula de jos in sus; - Pregatiti o tava de copt, eu am folosit una rotunda cu diametrul de 26 cm, tapetati cu unt si turnati compozitia; - Coaceti la foc mediu spre mic timp de aproximativ 30 de minute, sau pana se rumeneste usor;