Detalii Salata de pui cu legume
Ingrediente:
200g morcov,
100g ceapa,
3-4 linguri ulei,
20g unt,
150g mazare,
100g telina,
150g porumb,
200g castraveti murati,
200g ciuperci (eu am folosit ciuperci in cutie) un piept de pui dezosat,
120g iaurt,
100ml smantana,
sare,
piper
Se taie pieptul de pui fasii si se pune la prajit in unt (se poate fierbe,asa am facut eu) iar cand e gata se scoate pe hartie absorbanta. Se taie morcovii,telina si se pun intr-o tigaie la calit cu doua linguri ulei 2-3 minute dupa care se adauga ceapa si 6 linguri de apa. Se lasa sa se innabuse legumele la foc mic 8-10 min. Se adauga mazarea si porumbul si se mai lasa pe foc 3-4 min. Castravetii se taie cubulete. Ciupercile se taie felii (se scurg de zeama daca sunt din cutie) si se calesc in restul de ulei. Se pun intr-un vas pieptul de pui, legumele, castravetii si ciupercile. Se amesteca iaurtul cu smantana, sare si piper. Se toarna sosul astfel otinut in vas si se omogenizeaza.
Se taie pieptul de pui fasii si se pune la prajit in unt (se poate fierbe,asa am facut eu) iar cand e gata se scoate pe hartie absorbanta. Se taie morcovii,telina si se pun intr-o tigaie la calit cu doua linguri ulei 2-3 minute dupa care se adauga ceapa si 6 linguri de apa. Se lasa sa se innabuse legumele la foc mic 8-10 min. Se adauga mazarea si porumbul si se mai lasa pe foc 3-4 min. Castravetii se taie cubulete. Ciupercile se taie felii (se scurg de zeama daca sunt din cutie) si se calesc in restul de ulei. Se pun intr-un vas pieptul de pui, legumele, castravetii si ciupercile. Se amesteca iaurtul cu smantana, sare si piper. Se toarna sosul astfel otinut in vas si se omogenizeaza. Dupa omogenizare se lasa la rece 30min. Se poate servi ca aperitiv.
Etichete:
ceapa,
pui,
carne,
morcovi,
unt,
ulei,
mazare,
smantana,
ciuperci,
salate,
castraveti,
retete fara gluten