Am primit o bucata dintr-un frumos dovleac si am pregatit o supa-crema foarte gustoasa,cu crutoane condimentate tot de dovleac.

Punem intai crutoanele la facut : peste cubuletele de dovleac se pune un pic de ulei, se amesteca bine ca sa fie toate acoperite, se presara apoi cu sare si cu piper din abundenta. Se pun intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptorul incins si se intorc din cand in cand. Sunt delicioase asa condimentate, insa nu ies tari, ci moi.

Pentru supa se curata legumele, se spala si se taie cuburi, apoi se pun la fiert. Usturoiul doar il curatam, nu il tocam, pentru o aroma fina. Cand legumele sunt fierte, se paseaza la robot. Se adauga putin ulei si zeama de la fiert dupa consistenta dorita. Se potriveste gustul cu sare si piper.

Se serveste supa cu crutoanele de dovleac si eventual smantana.

Pofta buna!