Curatam si spalam morcovii. Ii dam pe razatoarea mica si ii amestecam cu 500 gr zahar. Lasam sa stea cu zaharul intr-o cratita timp de 3 ore. In acest timp, mai amestecam din cand in cand. Dupa cele 3 ore adaugam 100 ml apa rece, 3 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la cele 2 lamai si cele 2 sticlute de esenta de lamaie (sau fistic), amestecam si fierbem compozitia la foc mic pana scade zeama. Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa se inmoaie. Incalzim usor pe foc mic pana se dizolva gelatina(atentie sa nu fiarba! ! ! ) si o adaugam la compozitia de mai sus. Se amesteca si se da la rece pentru circa 1 ora. Se ia apoi cate 1 lingurita din compozitie si formam in palmele umezite cu apa rece jeleuri sub forma de bulgarasi. Bulgarasii se dau prin nuca de cocos sau zahar. Se pastreaza la rece. Pofta Buna! ! !Curatam si spalam morcovii. Ii dam pe razatoarea mica si ii amestecam cu 500 gr zahar. Lasam sa stea cu zaharul intr-o cratita timp de 3 ore. In acest timp, mai amestecam din cand in cand. Dupa cele 3 ore adaugam 100 ml apa rece, 3 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la cele 2 lamai si cele 2 sticlute de esenta de lamaie (sau fistic), amestecam si fierbem compozitia la foc mic pana scade zeama. Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa se inmoaie. Incalzim usor pe foc mic pana se dizolva gelatina(atentie sa nu fiarba! ! ! ) si o adaugam la compozitia de mai sus. Se amesteca si se da la rece pentru circa 1 ora. Se ia apoi cate 1 lingurita din compozitie si formam in palmele umezite cu apa rece jeleuri sub forma de bulgarasi. Bulgarasii se dau prin nuca de cocos sau zahar. Se pastreaza la rece. Pofta Buna! ! !