Amestecam branza cu galbenusurile zaharul, sarea, coaja de lamaie optional si cam 180 g faina si bicarbonatul. Framantam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecam si la sfarsit mai adaugam si restul de faina. . . si framantam pana se dezlipeste de pe maini. Formam gogosele din aluat, iar in mijlocul fiecarei gogosele facem cate o gaura. Pe langa acestea mai facem si bilute care vor forma practic capacelul papanasilor. Le prajim in uleiul bine incins la foc moderat, nu iute pentru a nu risca sa se prajeasca doar la suprafata. Le scoatem pe un servet de hartie absorbant. Am facut doi papanasi, dar la cuptor si au iesit foarte gustosi.

Amestecam branza cu galbenusurile zaharul, sarea, coaja de lamaie optional si cam 180 g faina si bicarbonatul. Framantam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma, amestecam si la sfarsit mai adaugam si restul de faina. . . si framantam pana se dezlipeste de pe maini. Formam gogosele din aluat, iar in mijlocul fiecarei gogosele facem cate o gaura. Pe langa acestea mai facem si bilute care vor forma practic capacelul papanasilor. Le prajim in uleiul bine incins la foc moderat, nu iute pentru a nu risca sa se prajeasca doar la suprafata. Le scoatem pe un servet de hartie absorbant. Am facut doi papanasi, dar la cuptor si au iesit foarte gustosi. Se servesc cu smantana si dulceata din belsug. Eu am servit cu dulceata de capsuni si dulceata de caise. Pofta buna. . . sunt un deliciu!