Se spala bine spanacul, coditele se rup si se arunca, frunzele se rup cu mana daca sunt prea mari.

Tulpinile de telina si frunzele se taie marunt. Frunzele se lasa deoparte, restul se pune peste spanac.

Branza se taie cubulete si se pune si ea in salatiera.

Miejii de nuca se taie cu cutitul sau se zdobesc cu fundul unei cani, jumatate se pun in vas, jumatate se patreaza deoparte.

Se toarna in salatiera putin ulei de masline, piper si putina zeama de lamaie si se amesteca totul bine.

Din jumatatea de pepene (fara samburi) se scot cu o lingurita pariziana forme care se asaza peste salata ca in imagine.

Procedura se repeta si pentru avocado, peste care se stoarce imediat zeama de lamaie sa nu se innegreasca.

La sfarsit se presara peste salata frunzele de telina si miejii de nuca ramasi.

Salata arata foarte bine si e si mai racoritoare cu un pepene intreg, in loc de jumatate, dar asta depinde si de gustul fiecaruia.