Detalii Pulpa de miel umpluta
Se spala bine carnea de miel, se desprinde usor carnea de coaste pentru a putea pune umplutura si se freaca cu sare si alte condimente.
Separat se prepara umplutura astfel. Ceapa se taie julien si se lasa pana se aureste, apoi se adauga ciupercile taiate tot julien sau cubulete (se mai lasa si acestea pana se inmoaie) si la sfarsit orezul (se tine inainte in apa rece ca sa se albeasca si sa se umfle) si se mai caleste putin. Se toarna o ceasca sau doua de apa calduta, cat sa acopere orezul si se mai fierbe, cu capac, pana se inmoaie orezul (cam pe jumatate) dupa care se lasa la racit. Intr-o craticioara se inabuse ficatul taiat bucati potrivite. Dupa ce s-a patruns, se lasa la racit, apoi se taie cubulete. Intr-un castron se pun ficatul, orezul cu ciuperci, cele 2 oua fierte tari taiate cubulete, ceapa verde taiata marunt, pantrunjelul tocat si condimentele. Iar la sfarsit cele 5 oua crude.
Cu aceasta compozitie se umple pulpa de miel, se coase pielea ca sa nu iasa umplutura si se asaza in tava cu putin ulei. Daca se doreste, se mai presara cu cimbru si piper, pentru aspect. Se lasa la cuptor (cca 1 si 1/2 - 2 ore) la foc potrivit, pana se patrunde carnea si se rumeneste. Din cand in cand se mai stropeste cu sosul din tava si se mai poate adauga apa, daca sosul seaca prea mult. Cand e aproape gata se pune vinul si se mai lasa 5-10 minute. La sfarsit se mai unge cu sosul din tava si se poate pune folie de aluminiu ca sa stea calda pana se serveste.