Cotletul bine curatat de os si pielite se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, paprika si cimbru.

Intr-o cratita (oala de fiert sub presiune) puneti uleiul si prajiti cotletul intreg pe toate partile. Adaugati 500 ml apa fierbinte, felii de morcov, concentratul, cateva fasiute de ardei rosu si fierbeti la foc mic cu capac 70 minute (40 minute in oala de fiert sub presiune). In timpul fierberii intoarceti o data sau de doua ori carnea de pe o parte pe alta si aveti grija sa nu se termine zeama.

Cand s-a inmuiat bine carnea se mai condimenteaza daca mai este nevoie si se lasa la racit. Se taie apoi felii foarte subtiri si se da la rece.

Din cateva felii (100 g) se va prepara pasta de carne: se toaca bucatele friptura, costita si se mixeaza intr-un blender impreuna cu un ou fiert, untul sau margarina topita, sare, piper, paprika si uleiul de masline. Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugati cateva cubulete mici de ardei rosu si patrunjel tocat.

Curatati ardeii Kapia de cotoare si seminte si umpleti-i cu pasta de carne. Cu ce ramane puteti sa mai umpleti 1-2 ardei, rosii si oul fiert ramas.

Se dau la rece cam o ora ca sa se intareasca pasta de carne. Ardeii Kapia se taie felii de 7-8 mm grosime si se aseaza pe platou impreuna cu feliile de friptura rece. Un ardei (sau o rosie) se lasa intreg.

Decorati cu fasii de friptura, masline, fasiute de ardei rosu, frunze de vimbru si marar, felii de morcov si 1-2 felii de lamaie, apoi stropiti cu cateva linguri din sosul ramas de la friptura. Restul de sos puneti-l intr-o sosiera. Dati platoul la rece. Daca mai raman felii de ardei umpluti cu pasta asezati-le pe alt platou.

Preparati sosul picant dulce-acrisor: puneti intr-un castronel mustar, galbenus, sare, piper, zahar, amestecati cu uleiul (cu un tel sub forma de para), adaugati zeama de lamaie (otet daca mai este nevoie) si smantana. Omogenizati bine sosul. Se poate face si in blender, punand toate ingredientele de la inceput. Puneti-l intr-o sosiera si serviti-l impreuna cu friptura rece.

Pofta buna.