Detalii Crema de zahar ars
Se fierbe laptele,adaugand in el 2 linguri de zahar tos si zaharul vanilat.
Se lasa sa se mai raceasca putin,timp in care batem ouale intregi,acestea amestecandu-se apoi cu laptele.
Intr-o cratita, se presara zaharul ramas si se caramelizeaza nu se lasa sa se arda de tot pentru ca ar capata un gust amar .
Se misca,cratita sa se intinda pe toata suprafata vasului dar si pe peretii acesteia.
Se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga laptele cu oul,punandu-se sa fiarba la bain-marie sau se introduce la cuptor (eu am bagat la cuptor)se lasa cam o jum de ora cat sa prinda o crusta maronie se scoate si se asteapta sa se raceasca dupa care se da la frigider pana in momentul servirii.
Se dezlipeste cu varful unui cutit.apoi si se rastoarna pe un platou rotund cu tot cu zeama lasata.
In crema se mai poate adauga coaja de portocala rasa fiarta la inceput cu laptele.