Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi curatat si taiat felii si se ruleaza. Se leaga cu o ata mai groasa sau cine are poate sa il puna direct in plasa speciala penrtu fripturi. Eu, pentru aceasta reteta l-am cumparat deja facut.

Ceapa curatata si spalata se taie marunt si impreuna cu morcovul curatat si taiat rondele se inabusa putin in ulei. Se adauga 1 pahar de vin alb si cotletul de porc. Se acopera si se lasa la foc mic invartind din cand in cand carnea.

Cand se intoarce carnea pe toate partile se inteapa cu o scobitoare sau cu furculita sa iasa zeama.

Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora dupa care se pun cartofii curatati si taiati in patru. Se mai fierbe cam 20 minute pana sunt cartofii gata.

Cand e totul fiert se scoate carnea pe un blat de lemn,se lasa sa se racoresca putin dupa care se scoate ata cu care a fost legat sau plasa si se taie felii.

Se serveste carnea alaturi de cartofi si cu o lingura din sucul rezultat la coacerea cotletului.