Asezati crengutele de marar si cimbru, frunze de telina pe fundul butoiasului si cateva felii de morcovi, asezati legumele ce doriti sa le murati in recipient dupa care puneti saramura la fiert. Punem apa la fiert, adaugam sarea, zaharul si cand da in clocot se pune piperul, mustarul, sarea de lamaie si lasam sa dea cateva clocote. Se ia de pe foc saramura si se dizolva in ea cele 10 aspirine. Printre legume punem fasii de hrean, foi de dafin, apoi turnam peste legumele frumos asezate in butoi saramura fierbinte. Inchidem cu capacul butoiasul si il punem frumos la loc racoros pana toate legumele sunt bine murate. Se mureaza in circa 2-3 spatamani. Dupa ce sunt murate se ia din solutia de muratura circa 250 ml si se dizolva in acesta 1/2 lingurita Borken sau benzoat de sodiu dupa care se va turna peste continutul din butoias. Acest conservant nu lasa sa se formeze floare pe muratura si mentine legumele tari pana tarziu in primavara.

Asezati crengutele de marar si cimbru, frunze de telina pe fundul butoiasului si cateva felii de morcovi, asezati legumele ce doriti sa le murati in recipient dupa care puneti saramura la fiert. Punem apa la fiert, adaugam sarea, zaharul si cand da in clocot se pune piperul, mustarul, sarea de lamaie si lasam sa dea cateva clocote. Se ia de pe foc saramura si se dizolva in ea cele 10 aspirine. Printre legume punem fasii de hrean, foi de dafin, apoi turnam peste legumele frumos asezate in butoi saramura fierbinte. Inchidem cu capacul butoiasul si il punem frumos la loc racoros pana toate legumele sunt bine murate. Se mureaza in circa 2-3 spatamani. Dupa ce sunt murate se ia din solutia de muratura circa 250 ml si se dizolva in acesta 1/2 lingurita Borken sau benzoat de sodiu dupa care se va turna peste continutul din butoias. Acest conservant nu lasa sa se formeze floare pe muratura si mentine legumele tari pana tarziu in primavara.