Castravetii se spala cu apa rece si se taie rondele subtiri (2-3mm grosime). Se pun in apa clocotita si se tin pe foc pana apa incepe din nou sa clocoteasca. Se strecoara de apa in care au clocotit si se trec printr-un jet de apa rece. Se pun la fiert cu putina apa calda cat sa ii acopere. Se fierb pana cand sunt moi. Intre timp, se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Cand ceapa devine aurie, se adauga pasta de ardei si cea de rosii, se stinge cu zeama in care au fiert castravetii si se toarna totul peste castraveti. Vasul se pune la cuptor pentru 15-20 de minute.

Castravetii se spala cu apa rece si se taie rondele subtiri (2-3mm grosime). Se pun in apa clocotita si se tin pe foc pana apa incepe din nou sa clocoteasca. Se strecoara de apa in care au clocotit si se trec printr-un jet de apa rece. Se pun la fiert cu putina apa calda cat sa ii acopere. Se fierb pana cand sunt moi. Intre timp, se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Cand ceapa devine aurie, se adauga pasta de ardei si cea de rosii, se stinge cu zeama in care au fiert castravetii si se toarna totul peste castraveti. Vasul se pune la cuptor pentru 15-20 de minute. Cand se scoate din cuptor, se presara cu marar proaspat, tocat marunt si se amesteca. Se acopera cu capac si se lasa sa se racoreasca dupa care se poate servi. Se poate pregati si cu carne afumata de porc. Pofta buna!