Curatati cartofii, taiati-i cubulete mai mari, puneti-i la fiert in apa cu sare, apoi scurgeti-i. Intre timp pregatiti pudra de garam masala:Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea condimentele enumerate la garam masala, circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca. Lasati la racit. Macinati-le pudra cu rasnita electrica. Pregatiti sosul, astfel: prajiti in ulei incins, circa 1 min, amestecand continuu cu o lingura de lemn, semintele de ceapa nigella, cuminul ( se poate inlocui cu susan) si praful de garam masala. Adaugati apoi, ghimbirul ras, praful de curry, untul si continuati prajirea la foc moderat, inca 2 min. Turnati sosul cald peste cartofii atunci scursi si omogenizati prin scuturarea vasului, potriviti de sare. Serviti calzi, langa friptura, chiftele, snitele, carnati prajiti etc., alaturi de o salata de sezon sau muratura.

Curatati cartofii, taiati-i cubulete mai mari, puneti-i la fiert in apa cu sare, apoi scurgeti-i. Intre timp pregatiti pudra de garam masala:Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea condimentele enumerate la garam masala, circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca. Lasati la racit. Macinati-le pudra cu rasnita electrica. Pregatiti sosul, astfel: prajiti in ulei incins, circa 1 min, amestecand continuu cu o lingura de lemn, semintele de ceapa nigella, cuminul ( se poate inlocui cu susan) si praful de garam masala. Adaugati apoi, ghimbirul ras, praful de curry, untul si continuati prajirea la foc moderat, inca 2 min. Turnati sosul cald peste cartofii atunci scursi si omogenizati prin scuturarea vasului, potriviti de sare. Serviti calzi, langa friptura, chiftele, snitele, carnati prajiti etc., alaturi de o salata de sezon sau muratura.