Se pune intr-o cratita faina, se adauga sarea, zaharul si bicarbonatul, se amesteca bine, apoi se adauga vanilia, si apa minerala, tot cate putin si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase. Cantitatea de apa minerala variaza in functie de tipul de faina pe care il folositi. Cand compozitia este destul de moale, dar totusi groasa, se adauga uleiul in ea, se amesteca bine si se mai adauga apa, pana compozitia devine de consistenta unei smantani lichide. Se incalzeste o tigaie, se unge cu putin ulei si apoi se pune un polonic de aluat in tigaie, se intoarce si se roteste tigaia in asa fel ca aluatul sa acopere intreaga suprafata (fundul ei). Se coace pe o parte pana devina maronie, apoi se intoarce e partea opusa, se mai coace putin si se pune pe o farfurie. Se procedeaza la fel in continuare. Astea sant clatitele de post simple. Am lasat jumatate de aluat necopt, am adaugat in el coaja rasa de lamaie si nuca, am amestecat si pentru ca a fost putin cam gros, am mai adaugat apa minerala pana am obtinut consistenta dorita si, desigur, buna ptr copt. Am facut clatitele la fel, au iesit o bunatate si le-am mancat cu peltea de gutui.

Se pune intr-o cratita faina, se adauga sarea, zaharul si bicarbonatul, se amesteca bine, apoi se adauga vanilia, si apa minerala, tot cate putin si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase. Cantitatea de apa minerala variaza in functie de tipul de faina pe care il folositi. Cand compozitia este destul de moale, dar totusi groasa, se adauga uleiul in ea, se amesteca bine si se mai adauga apa, pana compozitia devine de consistenta unei smantani lichide. Se incalzeste o tigaie, se unge cu putin ulei si apoi se pune un polonic de aluat in tigaie, se intoarce si se roteste tigaia in asa fel ca aluatul sa acopere intreaga suprafata (fundul ei). Se coace pe o parte pana devina maronie, apoi se intoarce e partea opusa, se mai coace putin si se pune pe o farfurie. Se procedeaza la fel in continuare. Astea sant clatitele de post simple. Am lasat jumatate de aluat necopt, am adaugat in el coaja rasa de lamaie si nuca, am amestecat si pentru ca a fost putin cam gros, am mai adaugat apa minerala pana am obtinut consistenta dorita si, desigur, buna ptr copt. Am facut clatitele la fel, au iesit o bunatate si le-am mancat cu peltea de gutui.