Se curata ceapa si se taie felii.(eu am lasat-o timp de 1 ora in apa rece pt a nu fi foarte iute la taiat).

Intr-o oala,se topeste untul si se toarna ceapa,lasand focul mic si amestecand continuu cu o lingura de lemn.

Se sareaza,se presara si zaharul si se continua sa se caleasca ceapa pana devine aurie.

Se adauga faina,amestecand bine,si se mai lasa timp de 2 minute.

Se toarna vinul si foaia de dafin si se lasa pana se evapora vinul.

Se adauga jumatate de litru de apa fierbinte,se amesteca si se lasa la foc potrivit 15-20 minute.

Intre timp,taiem cateva felii de paine si le ungem cu putin usturoi taiat.

Se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline.

Se aseaza o felie de paine in castronul in care vom servi supa si deasupra turnam ceapa noastra gata pregatita.

Se aseaza alte felii deasupra si se serveste.

Pofta buna!