Se macina carnea cu patrunjelul si 2 cepe.

Aceasta compozitie se sareaza(dupa gust) si se condimenteaza:un virf de cutit de scortisoara,1/2 lingurita de ienibahar,1/2 lingurita de piper si lingurita de cardamom.

Se amesteca f. bine,apoi se fac chiftelute cilindrice(vezi poza),cu dimensiunea de cca 4/2 cm;cind facem chiftelutele nu punem faina;daca se lipeste(compozitia)de miini,punem f.putin ulei(ungem miinile).

Pe urma,ciftelutele se prajesc in ulei de masline.

Dupa ce le prajim,le punem pe un servet absorbant.

Intr-o cratita se pune uleiul in care au fost prajite chiftelutele;uleiul il strecuram,inainte de a-l refolosi.

In cratita cu uleiul(daca e prea mult ulei,nu-l punem tot),punem ceapa(4),taiata pestisori;o lasam doar sa se inmoaie,fara sa-si schimbe culoarea.

Apoi,punem rosiile(decojite),taiate felii(cam de dimensiunea cepii).

Se pun condimente(aceleasi pe care le-am pus in chiftelute si aceleasi cantitati);punem,apoi,apa(fierbinte),cit sa cuprinda bine ceapa si rosiile.

Acum se sareaza dupa gust;se lasa sa fiarba(acoperit),cca 20 minute,sa fie moi,ceapa si rosiile.

Pe urma se pun chiftelutele si semintele de pin(crude);se mai fierbe,totul,cca 6 minute.

Se serveste fierbinte,cu garniture de orez.