Detalii Kabab hindi(specific arab)
Ingrediente:
Kabab hindi ,
inseamna \Cabab indian\,
de ce e \indian\,
nu stiu,
Stiu,
doar,
ca mincarea asta e buna si e usor de facut,
-1/2 kg carne de vita-6 cepe-10 rosii-3/4 legatura patrunjel(cam 3-4 legaturi,
cred,
in Romania)-sare-condimente:piper,
scortisoara,
ienibahar,
cardamom-ulei de masline-cca 2 linguri de seminte de pin
Se macina carnea cu patrunjelul si 2 cepe.
Aceasta compozitie se sareaza(dupa gust) si se condimenteaza:un virf de cutit de scortisoara,1/2 lingurita de ienibahar,1/2 lingurita de piper si lingurita de cardamom.
Se amesteca f. bine,apoi se fac chiftelute cilindrice(vezi poza),cu dimensiunea de cca 4/2 cm;cind facem chiftelutele nu punem faina;daca se lipeste(compozitia)de miini,punem f.putin ulei(ungem miinile).
Pe urma,ciftelutele se prajesc in ulei de masline.
Dupa ce le prajim,le punem pe un servet absorbant.
Intr-o cratita se pune uleiul in care au fost prajite chiftelutele;uleiul il strecuram,inainte de a-l refolosi.
In cratita cu uleiul(daca e prea mult ulei,nu-l punem tot),punem ceapa(4),taiata pestisori;o lasam doar sa se inmoaie,fara sa-si schimbe culoarea.
Apoi,punem rosiile(decojite),taiate felii(cam de dimensiunea cepii).
Se pun condimente(aceleasi pe care le-am pus in chiftelute si aceleasi cantitati);punem,apoi,apa(fierbinte),cit sa cuprinda bine ceapa si rosiile.
Acum se sareaza dupa gust;se lasa sa fiarba(acoperit),cca 20 minute,sa fie moi,ceapa si rosiile.
Pe urma se pun chiftelutele si semintele de pin(crude);se mai fierbe,totul,cca 6 minute.
Se serveste fierbinte,cu garniture de orez.